ODPOVED / Skupina starejših za samopomoč

Koledar dogodkov

ODPOVED / Skupina starejših za samopomoč
Kontakt:  Amir Crnojevič, tel. št. 01 24 20 605 ali e-naslov amir.crnojevic@zod-lj.

V Zavodu za oskrbo na domu Ljubljana ustanavljamo skupino starejših za samopomoč. Kot kažejo izkušnje, so potrebe po druženju, skupinski refleksiji, pogovoru o različnih temah, o iskanju pozitivnih stikov in izmenjavi mnenj, izkušenj, sugestij, morda kdaj tudi napotkov, velike. V Sloveniji v okviru Zveze društev za socialno gerontologijo Slovenije deluje več kot 500 skupin starejših za samopomoč, vodi jih več kot 800 usposobljenih voditeljev, v skupine pa je vključenih več kot 5000 starejših od 65 let.

Cilj skupine starejših za samopomoč, ki smo jo poimenovali Nežka in bo delovala v okviru našega zavoda, je gradnja pozitivne komunikacijske in izkustvene izkušnje pri starejših, nekakšne vzporedne družine, ki zna poslušati in slišati. V skupini bo tako potekal proces zadovoljevanja nematerialnih potreb po temeljnem medčloveškem odnosu, doživljanju smisla starosti in povezanosti vseh treh generacij. Člani skupine se bodo sestajali 1x do 2x na mesec na zavodu. Skupina bo imela predvidoma do 10 članov, vodili pa jo bosta strokovno usposobljeni voditeljici Ljuba Capuder in Marija Petek.

Če bi se želeli priključiti skupini oddajte prijavo do 3. februarja 2020.

Kraj dogodka: Zavod za oskrbo na domu Ljubljana, Poljanska cesta 97, Ljubljana

ZOD Ljubljana | COVID klic v sili ZOD

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.
Sprejmi Zavrni