Zmagovalci natečaja za naj izboljšavo v javni upravi PREMIK NAPREJ 2017

21. septembra 2017 smo bili v okviru XXIV. Dnevov slovenske uprave, ki jih organizirajo na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani, razglašeni za zmagovalce natečaja za naj izboljšavo v javni upravi Premik naprej 2017.

Premik naprejPriznanje smo prejeli za projekt A-Qu-A, socialni servis ter program organiziranega prostovoljstva in program medgeneracijskega sodelovanja.

V obrazložitvi so zapisali: V okviru EU projekta Aktivno in kvalitetno staranje v domačem okolju (akronim: A-QU-A), ki ga je financiral Program norveškega finančnega mehanizma, so v Zavodu za oskrbo na domu Ljubljana od maja 2015 do decembra 2016 izvajali brezplačne storitve fizioterapije, delovne terapije in druge zdravstvene dejavnosti na domu uporabnikov. Skupaj s projektnimi partnerji je zavod nudil tudi dodatne oblike izobraževanja, svetovanja, gibalno vadbo ter svetovanje za ureditev bivalnega okolja za kakovostnejše življenje v domačem okolju. V zavodu so leta 2014 začeli z izvajanjem dodatne dejavnosti – socialni servis. Sprejeli so tudi program organiziranega prostovoljstva in leta 2016 še program medgeneracijskega povezovanja. Z omenjenima programoma omogočajo uporabnikom bolj kakovostno preživljanje prostega časa v obliki družabništva na njihovem domu, krepijo njihovo socialno mrežo, povečujejo osebno zadovoljstvo in medgeneracijsko solidarnost.

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.
Sprejmi Zavrni