Sobivanje z demenco (študentski inovativni projekt za družbeno korist) - zaključen

V sklopu projekta Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem - Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016 - 2020 za študijsko leto 2017/2018 smo sodelovali v projektu Sobivanje z demenco.

Nosilec projekta je bila Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani. Projekt je trajal od 15. 8. do 15. 9. 2018 in je obsegal 10 srečanj z uporabniki z demenco in njihovimi svojci. Srečanja so potekala na Zavodu za oskrbo na domu Ljubljana in na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani. V desetih srečanjih, ki so jih izvedli študenti 2. letnika pod mentorstvom pedagoškega mentorja in strokovnega delavca iz lokalnega okolja, so imeli uporabniki z demenco delavnice senzorne integracije, kreativne delavnice, izdelavo spominskega priročnika in pripomočkov za senzorno integracijo posameznih uporabnikov. Njihovi svojci so istočasno imeli svoje delavnice na temo komunikacija z osebo z demenco, priprava demenci zdravih obrokov, izdelavo spominskega priročnika za osebo z demenco in pripomočkov za senzorno stimulacijo in še mnogo drugih poučnih tem.

V projekt smo vključili tudi 5 socialnih oskrbovalk, ki so prav tako sodelovale na delavnicah, z namenom pridobivanja novih znanj o komunikaciji z osebo z demenco in izmenjavi izkušenj.

Projekt je bil sofinanciran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada.

 

Ni dogodkov
Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.
Sprejmi Zavrni