Prostovoljstvo

Od aprila 2014 dalje izvajamo program organiziranega prostovoljstva in program medgeneracijskega sodelovanja. Imamo status organizacije s prostovoljskim programom, smo člani Slovenske mreže prostovoljskih organizacij in "Mladim prostovoljcem prijazna organizacija".

Prostovoljci uporabnikom omogočajo bolj kakovostno preživljanje prostega časa v obliki družabništva na njihovem domu. S prostovoljstvom krepimo socialno mrežo, povečujemo osebno zadovoljstvo in uporabnike vključujemo v družabno življenje. Namen prostovoljskega druženja je tudi vseživljenjsko učenje, združevanje generacij in medgeneracijsko povezovanje. Posebno pozornost posvečamo uporabnikom z demenco.

V sklopu programa medgeneracijsko sodelovanje organiziramo številne brezplačne dogodke in aktivnosti, kot so: jezikovni tečaji (Ruščina za starejše, Španščina za starejše), ustvarjalne delavnice (izdelovanje čestitk, Punčka iz cunj, delavnica pisanja lepih misli), delavnice za krepitev spomina (Spominjanje – ustvarjanje knjige spominov, Možganski fitnes), medgeneracijska srečanja (letno srečanje uporabnikov, novoletno srečanje na Srednji frizerski šoli Ljubljana), obiski muzejev in galerij, sodelovanje na raznih dogodkih (sodelovanje na dnevih četrtnih skupnosti v Mestni občini Ljubljana, dnevu za spremembe, veselem dnevu prostovoljstva, Festivalu zdravja, Festivalu za 3. življenjsko obdobje…), strokovna predavanja (različne teme), obeležitev pomembnih mednarodnih dni, aktivnosti na področju demence in drugo.


Kakšne lastnosti mora imeti prostovoljec Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana?

Poznati mora komunikacijske veščine, biti mora empatičen, prijazen, strpen, spoštljiv, predvsem pa mora imeti veselje do druženja z ljudmi.

Kaj Zavod za oskrbo na domu Ljubljana zagotavlja prostovoljcem? 

Uvodno usposabljanje za prostovoljce, mentorsko podporo in svetovanje prostovoljcem pri njihovem prostovoljskem delu, mentorska srečanja, supervizijo, intervizijska srečanja, različna izobraževanja, letno strokovno ekskurzijo, brezplačno udeležbo na delavnicah in drugih dogodkih zavoda, popust pri nakupu določenih vstopnic za rekreacijo, potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu.

Želite tudi vi prispevati k bolj humani družbi? 

Vabljeni, da se pridružite ekipi srčnih prostovoljcev Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana. Pokličite nas na telefonsko številko 01 24 20 605 ali pišite na e-naslov amir.crnojevic@zod- lj.si, da se dogovrimo za osebno srečanje.

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.
Sprejmi Zavrni