Zmagovalci natečaja za naj izboljšavo v javni upravi PREMIK NAPREJ 2017

21. septembra 2017 smo bili v okviru XXIV. Dnevov slovenske uprave, ki jih organizirajo na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani, razglašeni za zmagovalce natečaja za naj izboljšavo v javni upravi Premik naprej 2017.

Premik naprejPriznanje smo prejeli za projekt A-Qu-A, socialni servis ter program organiziranega prostovoljstva in program medgeneracijskega sodelovanja.

V obrazložitvi so zapisali: V okviru EU projekta Aktivno in kvalitetno staranje v domačem okolju (akronim: A-QU-A), ki ga je financiral Program norveškega finančnega mehanizma, so v Zavodu za oskrbo na domu Ljubljana od maja 2015 do decembra 2016 izvajali brezplačne storitve fizioterapije, delovne terapije in druge zdravstvene dejavnosti na domu uporabnikov. Skupaj s projektnimi partnerji je zavod nudil tudi dodatne oblike izobraževanja, svetovanja, gibalno vadbo ter svetovanje za ureditev bivalnega okolja za kakovostnejše življenje v domačem okolju. V zavodu so leta 2014 začeli z izvajanjem dodatne dejavnosti – socialni servis. Sprejeli so tudi program organiziranega prostovoljstva in leta 2016 še program medgeneracijskega povezovanja. Z omenjenima programoma omogočajo uporabnikom bolj kakovostno preživljanje prostega časa v obliki družabništva na njihovem domu, krepijo njihovo socialno mrežo, povečujejo osebno zadovoljstvo in medgeneracijsko solidarnost.

ZOD Ljubljana | COVID klic v sili ZOD

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.
Sprejmi Zavrni