O zavodu

Zavod za oskrbo na domu Ljubljana (ZOD) je ustanovila Mestna občina Ljubljana za izvajanje socialno varstvenih storitev socialna oskrba in socialni servis na območju Mestne občine Ljubljana. Kot javni zavod s področja socialnega varstva delujemo od ustanovitve 1. 5. 2002 dalje in smo največji tovrstni zavod v Sloveniji.

Pomoč in oskrbo na domu nudimo starejšim, invalidom in kronično bolnim, na letni ravni oskrbujemo skoraj 1500 uporabnikov, ki potrebujejo pomoč pri temeljnih dnevnih opravilih, v gospodinjstvu in pomoč pri vzpostavljanju in ohranjanju socialnih stikov. Cena storitve socialna oskrba je, zaradi visoke subvencije Mestne občine Ljubljana, prijazna do uporabnikov.

ZOD se hitro odziva na demografske razmere in spremembe strukture prebivalstva v našem okolju. S spremljanjem nacionalne in lokalne strategije socialnega varstva prispeva k sodobnim pristopom in sledi aktualnim družbenim smernicam, ki dajejo vedno večji pomen oskrbi starejših na domu oziroma v skupnosti.

Uporabnik imajo tudi možnost vključevanja v program Zdravstvene enote - enote za ohranjanje samostojnosti, v okviru katere izvajamo delovno terapijo, fizioterapijo in zdravstveno nego ter v program organiziranega prostovoljstva in različne aktivnosti in dejavnosti, ki jih organizira ZOD.

Pri delu nas vodi skrb za uporabnika, individualiziran, celosten, odgovoren in profesionalen pristop pri izvajanju storitev. Skrbimo za stalno strokovno in praktično usposabljanje zaposlenih, s tem prispevamo k uvajanju novosti na področju oskrbe in dvigu kakovosti izvajanja storitev. Zavzemamo se za dobre in korektne medsebojne odnose, ki so temelj dobrega medsebojnega delovanja.

Aktivno sodelujemo z različnimi organizacijami na lokalnem in nacionalnem nivoju in smo učna baza študentom in praktikantom.

Pridobitev ISO standarda 9001 ter številne nagrade in priznanja so dodaten dokaz za vse večje zaupanje naših uporabnikov in njihovih svojcev v naše delo.

Kje nas najdete?

LPP številka 5 (postajališče Povšetova) in 13 (postajališče Pod Golovcem).

ZOD Ljubljana - zemljevid

 

ZOD Ljubljana | COVID klic v sili ZOD

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.
Sprejmi Zavrni